projecten ︎︎︎
contact ︎
over ons ︎


de Transmissie


De kern van de Transmissie bestaat uit David Schwarz (rechts) en Derk Stenvers (links). Ze ontmoetten elkaar in de eerste klas van de middelbare school en ontdekten al snel een gedeelde liefde voor theater. Schwarz ging vervolgens naar Codarts Rotterdam (Muziektheater) en Stenvers naar Toneelacademie Maastricht (Regie). Nu combineren ze hun passie voor taal, muziek en beeld tot multi-disciplinair theater.

“Met de Transmissie onderzoeken we hoe we via het vertellen van verhalen op andere manieren naar de wereld om ons heen kunnen kijken. In een tijd van constante prikkels, uitzendingen en korte termijndenken proberen we via theater en kunst juist een stap terug te doen, uit te zoomen, te bezinnen, te reflecteren. We geloven sterk dat de toekomst in het nu vormgegeven wordt. Onze naam is dan ook een speling daarop. Aan de ene kant om het multidisciplinaire te benadrukken (theater, video, podcast, muziek). Aan de andere kant om te zeggen: laten we vooruitdenken, de werkelijkheid als vloeibaar zien en onze verbeelding de verte in zenden.” - Derk

Erkenning
Op het Café Theater Festival wonnen ze in 2018 met hun eerste voorstelling Pygmalion_off de Wijkjury Prijs en een speelplek op het Fringe Festival. Met de podcast De stad waar je nooit dacht te gaan wonen werden ze genomineerd voor de NTR Podcastprijs 2019. Ook wonnen ze met Jip Bartels en Amanda Payne de Werkplaats Walhalla Pitch 2019, wat resulteerde in de avondvullende voorstelling Pink Elephants On Parade in begin 2021.

De Transmissie werkt met Rotterdam als basis. Zakelijke leiding van de Transmissie is in handen van Rosanne Procee.

(foto door Maarten de Leeuw)


Stichting 


Algemene gegevens 
Statutaire naam: Stichting Collectief de Transmissie
Kortekade 44B 02, 3062 GS Rotterdam
RSIN-nummer: 861327718

Doelstelling Stichting Collectief de Transmissie
De stichting heeft als doel: het bevorderen van kunst en cultuur met behulp van theater en muziek. De stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het creëren en uitvoeren van multidisciplinaire voorstellingen en het stimuleren, initiëren en uitvoering geven aan creatieve uitingen.

Het bestuur van De Transmissie bestaat uit
Luc de Groen, voorzitter
Marijke Hessels, secretaris
Wytske Mullenders, penningmeester
Het bestuur is onbezoldigd.

Aanvullende informatie is op te vragen bij Rosanne Procee. detransmissie@gmail.com

De Transmissie bestaat uit Derk Stenvers en David Schwarz.
Zakelijke leiding is in handen van Rosanne Procee.


© 2020 DE TRANSMISSIE
 de Transmissie / over ons / contact / insta / fb