‘ there is no    /    code i know    /    to compare with your machine rotation ’PYGMALION_OFFWat als de mens niet het einde is – maar een tussenstation?


De wetenschap probeert kunstmatig bewustzijn te creëren dat ons overstijgt, maar wat betekent dat eigenlijk? De voorstelling pygmalion_off  is een muzikale trip die vooruitblikt op de techno-revolutie.  Een sprong in het diepe naar een toekomst waar mens en machine elkaar de onvoorwaardelijke liefde hebben verklaard. 

Gewapend met microfoon, synthesizer en transhumanistisch manifest bezingt de Tranmissie hun held Pygmalion: de man wiens code alles kon. Pygmalion is een uitvinder die probeert artificiëel leven te scheppen. Op een dag is ze daar: Galatea. De meest geavanceerde artificiële intelligentie ooit. Maar zijn Pygmalion en Galatea wel aan elkaar gewaagd?“Are you informed of the future?”

Voor deze voorstelling laat de Transmissie zich inspireren door onder andere Ovidius, schrijver en filosoof Yuval Harari (’Homo Deus’) en filosoof Alan Watts.

De voorstelling combineert muziek, tekst en projectie.
pygmalion_off is een voorstelling gemaakt voor het Café Theater Festival 2018. Daar won het de Wijkjury Prijs en een speelplek op het Fringe Festival 2018.


pygmalion_off duurt circa 40 minuten.

Registratie op verzoek beschikbaar.speellijst

februari 2018  Stukafest Middelburg
maart 2018 - Café Theater Festival
juni 2018 - Festival Hongerige Wolf
Wijsgerig Festival DRIFT
september 2018 - Amsterdam Fringe Festival
februari 2019 - Studium Generale, TU Eindhoven“The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.” - Alan Watts

concept
David Schwarz
Derk Stenvers
Marco Hoving

performance  
David Schwarz, Marco Hoving

regie en videoprojectie
Derk Stenvers

zakelijke leiding de Transmissie
Rosanne Procee

met dank aan
Luc de Groen
Amanda Payne
Wijnbar VinVin

terug            

︎